Munkatársak

dr. Pintér Lilla

Pintér Lilla

Budapesten születtem, de Budakeszin nőttem fel. Középiskolás koromtól állatorvos szerettem volna lenni, egész életemet meghatározta az állatok iránti rajongás. 2005-ben végeztem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán.

Tanulmányaim során több hónapot, az Egyetem utolsó szemeszterét és a nyári szakmai gyakorlatot Hollandiában, az utrechti egyetemen töltöttem. Itt elsősorban a kisállat gyógyászatba kapcsolódtam be.

Az egyetem elvégzése után 2006-ban költöztem Alsónémedire, azóta élek itt és állok a házi kedvencek szolgálatában. A belgyógyászati, szülészeti és lágyszervi sebészeti ellátáson túlmenően az epilepsziás betegek kezeléséért vagyok felelős.

A környező településekről is járnak hozzám tartósan epilepsziás kutyák, akiknél jelentős állapotjavulást sikerült elérni a helyes gyógyszerhasználattal.

Annak is örülök, hogy egyre többen keresnek fel minket az ún. egzotikus állatok tulajdonosai a különböző betegségekkel. Közülük a nyulakat és a vadászgörényeket kedvelem a legjobban.

Rajongok a vizslákért, nekem is van egy drótszőrű magyar vizslám, Borbolya.

dr. Pénzes Gabriella

dr. Pénzes Gabriella

A nevem Pénzes Gabriella, 26 éves vagyok és Erdélyben, Kézdivásárhelyen születtem.

Amikor 7 évesen első osztályos voltam már eldöntöttem, hogy állatorvos leszek. Ezért az általános iskola elvégzése után biológia és kémia profilt képviselő gimnáziumba iratkoztam. A gimnázium után pedig Kolozsváron elvegeztem az állatorvosi egyetemet.

A hat egyetemi év alatt többször volt szerencsém Magyarországra látogatni a MÁVSZ (Magyar Állatorvosok Világszervezete) által szervezett állatorvosi táborokba, konferenciákra és a budapesti Szent István Egyetemen megtartott diákköri konferenciákra. Így ismertem meg nagyon sok itteni állatorvost, és így dolgozom ma az Alsónémedi Állatorvosi Rendelőben. Mindez 2014 áprilisában kezdődött, amikor válaszoltam a feladott álláshirdetésre és 2 hét múlva már itt is találtam magam.

Azóta foglalkozom előszeretettel nagy- és kisállatok gyógykezelésével egyaránt, de egyre több időt foglalkozom az örök nagy kedvenceim a macskák betegségeinek gyógyításával.

dr. Szelényi Zoltán

dr. Szelényi Zoltán

2004-ben végeztem a budapesti SZIE-ÁOTK-n. Az állatorvosi praxis működtetését ettől az időponttól kezdve végzem Édesapámmal. Ma már a rendelő munkájában egyrészt az adminisztratív feladatokat vállalom magamra, másrészt a nagyállatok ellátásának jelentős részét teszi ki a munkám.

Fő területem a szaporodásbiológia: a napi munka mellett az ország egész területén végzek szaktanácsadást ebben a témakörben, valamint továbbképző előadásokat is tartok. A kisállatgyógyászatban is elsősorban a konzultációt igénylő szaporodásbiológiai esetek kihívásait szeretem, de a mindennapi rendelői munkában is örömömet lelem.

dr. Buják Dávid

dr. Buják Dávid

1988-ban születtem Pécsen, gyermekéveimet Mohács környékén töltöttem. A szakmával hamar megismerkedtem, mivel édesapám szintén állatorvos. 2008-ban nyertem felvételt a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karára. Egyetemi éveim alatt számos közösségi tevékenységet is folytattam, így tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatnak és 3 évig elnöke voltam a Magyar Állatorvosok Világszervezete Hallgatói Tagozatának. Hallgatóként kezdtem érdeklődni a szarvasmarha-gyógyászat iránt, így ennek megfelelően szakdolgozatom témája a szarvasmarhák bal oldali oltógyomor-helyzetváltozásának laparoszkópos műtéti megoldása és annak értékelése volt. A diplomám megszerzése óta nagyállatok gyógyászatával foglalkozom, elsősorban szarvasmarhákkal, lovakkal. A rendelő munkájában elsősorban a kiszállásos esetek ellátásában veszek részt, fő érdeklődési területem a szarvasmarhák lábvég-betegségei és szaporodásbiológiája.

Koren Zita

dr. Pénzes Gabriella

22 éves vagyok, Budapesten élek. Már kisgyermekkorom óta az állatok és a természet szeretete határozza meg az életem. Amióta az eszemet tudom mindig is körülvettek az állatok. Kis és nagyállatok egyaránt, jelenleg is kutyák, macskák, lovak, kecskék teszik szebbé a mindennapjaimat.

Mindig is segíteni szerettem volna a bajba jutott állatokon. Ezért is választottam ezt a hivatást, amivel magam is hozzá járulhatok a beteg állatok gyógyulásához. Nem egy monoton munka, hisz minden eset más, mindig van egy különleges, amiből rengeteget lehet tanulni.

Fontosnak tartom tovább képezni a tudásom, hogy minél inkább segítségére tudjak lenni az állatoknak és az orvosoknak. A rendelői munka után 2 lovam gondozásával foglalkozom elsősorban.