Állatorvosaink

dr. Szelényi Zoltán

dr. Szelényi Zoltán

2004-ben végeztem a budapesti SZIE-ÁOTK-n. Az állatorvosi praxis működtetését ettől az időponttól kezdve végzem Édesapámmal. Ma már a rendelő munkájában egyrészt az adminisztratív feladatokat vállalom magamra, másrészt a nagyállatok ellátásának jelentős részét teszi ki a munkám.

Fő területem a szaporodásbiológia: a napi munka mellett az ország egész területén végzek szaktanácsadást ebben a témakörben, valamint továbbképző előadásokat is tartok. A kisállatgyógyászatban is elsősorban a konzultációt igénylő szaporodásbiológiai esetek kihívásait szeretem, de a mindennapi rendelői munkában is örömömet lelem.

dr. Pintér Lilla

Pintér Lilla

Budapesten születtem, de Budakeszin nőttem fel. Középiskolás koromtól állatorvos szerettem volna lenni, egész életemet meghatározta az állatok iránti rajongás. 2005-ben végeztem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán.

Tanulmányaim során több hónapot, az Egyetem utolsó szemeszterét és a nyári szakmai gyakorlatot Hollandiában, az utrechti egyetemen töltöttem. Itt elsősorban a kisállat gyógyászatba kapcsolódtam be.

Az egyetem elvégzése után 2006-ban költöztem Alsónémedire, azóta élek itt és állok a házi kedvencek szolgálatában. A belgyógyászati, szülészeti és lágyszervi sebészeti ellátáson túlmenően az epilepsziás betegek kezeléséért vagyok felelős.

A környező településekről is járnak hozzám tartósan epilepsziás kutyák, akiknél jelentős állapotjavulást sikerült elérni a helyes gyógyszerhasználattal.

Annak is örülök, hogy egyre többen keresnek fel minket az ún. egzotikus állatok tulajdonosai a különböző betegségekkel. Közülük a nyulakat és a vadászgörényeket kedvelem a legjobban.

Rajongok a vizslákért, nekem is van egy drótszőrű magyar vizslám, Borbolya.

dr. Pénzes Gabriella

dr. Pénzes Gabriella

A nevem Pénzes Gabriella, 26 éves vagyok és Erdélyben, Kézdivásárhelyen születtem.

Amikor 7 évesen első osztályos voltam már eldöntöttem, hogy állatorvos leszek. Ezért az általános iskola elvégzése után biológia és kémia profilt képviselő gimnáziumba iratkoztam. A gimnázium után pedig Kolozsváron elvegeztem az állatorvosi egyetemet.

A hat egyetemi év alatt többször volt szerencsém Magyarországra látogatni a MÁVSZ (Magyar Állatorvosok Világszervezete) által szervezett állatorvosi táborokba, konferenciákra és a budapesti Szent István Egyetemen megtartott diákköri konferenciákra. Így ismertem meg nagyon sok itteni állatorvost, és így dolgozom ma az Alsónémedi Állatorvosi Rendelőben. Mindez 2014 áprilisában kezdődött, amikor válaszoltam a feladott álláshirdetésre és 2 hét múlva már itt is találtam magam.

Azóta foglalkozom előszeretettel nagy- és kisállatok gyógykezelésével egyaránt, de egyre több időt foglalkozom az örök nagy kedvenceim a macskák betegségeinek gyógyításával.

dr. Sánta Attila

dr. Sánta Attila

Gyerekkorom óta az állatorvosi pálya lebeg a szemem előtt, 2018-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Egyetemi éveim alatt igyekeztem a szakma minden zegzugába belekóstolni. Gyakorlataim során éppúgy foglalkoztam kisállatokkal, mint a haszonállatokkal. Bár utóbbiak gyógyászata közelebb áll hozzám. A diplomaszerzésem óta dolgozom a praxisban, elsősorban a haszonállatok és lovak ellátásával foglalkozom, de néha besegítek a kisállatok gyógyítása közben is lehet velem találkozni. Elsődleges érdeklődési köröm főként a szaporodásbiológiai és sebészeti ellátás.

Asszisztensek

Kerekes Anita

Kerekes Anita

2011 óta dolgozom hivatalosan állatorvosi asszisztensként. Mint mindenkinek, (aki ezt, vagy hasonló pályát választ) nekem is nagyon fontos, hogy állatokkal legyek körülvéve és segíthessek rajtuk. Jelenleg is egytől-egyig mentett állataim vannak otthon. Nyulam révén és korábbi tapasztalataim miatt, a kisállatok (nyulak, tengerimalacok, egerek, patkányok, görények, teknősök stb.) gyógyítása, kezelése, helyes tartása, etetése, viselkedésének tanulmányozása áll hozzám a legközelebb.

Elvégeztem egy kutyakozmetikusi tanfolyamot is, jelenleg a rendelőben hozzám kerülnek a szépülni vágyó kutyák és cicák.

Sipos Orsolya

Sipos Orsolya

2016-ban szereztem biológus MSc. diplomát a Szegedi Tudomanyegyetem Természettudományi Karán. A természet szeretete és az állatokért való mérhetetlen rajongásom sodort az állatorvos asszisztensi munkakörbe, melyet 2019 őszén kezdtem a rendelőnél.

Legfőbb feladatom a betérő kiskedvencek betegségeinek laborvizsgálati módszerekkel történő felismerése, ezáltal segítve a pontos diagnózis felállítását és a megfelelő gyógykezelés alkalmazását. További feladatom még a műtétek zavartalan lebonyolításának biztosítása, az orvosok munkájának segítése a műtétek során.

Az asszisztensi munka kellően izgalmas, nincs két ugyanolyan eset, minden nap tartogat valami újat. Tudásom fejlesztését rendkívül fontosnak tartom, így rendszeresen olvasok szakirodalmi cikkeket. munkám mellett már több mint tíz éve boldog lótulajdonos vagyok. Szabadidőmben főleg lovastudásom fejlesztésével foglalkozom.

Pasqualetti Krisztina

Pasqualetti Krisztina

Egészen kicsi gyerekkoromban kezdődött az állatok iránti rajongásom, amikor megkaptam első kiskutyámat. Lelkesedésem azóta csak tovább nőtt, ezért döntöttem úgy, hogy irodai munkában töltött évek után ebbe az irányba szeretnék tovább haladni, elvégeztem a kisállatgyógyász asszisztens képzést.

Bár még csak egy évvel ezelőtt kezdtem ezt a hivatást és lett a hobbim a munkám, óriási szívvel és annál nagyobb odaadással igyekszem csinálni a feladataimat. Minden nap más , minden nap nyújt valami újabb kihívást és tanulni való feladatot amit igyekszem a lehető legjobban elsajátítani, hogy még többet nyújthassak a hozzánk látogató kiskedvenceknek és gazdáiknak. Szabadidőmet is kutyusok és más kisállatok között töltöm, van két örökbefogadott kiskutyám akikkel minden nap színesebbé tesszük egymás életét.